Ticari Şirketlere Hukuki Danışmanlık

Ticari Şirketlere Hukuki Danışmanlık Nedir?

Ekonomik ve ticari hayatta gittikçe ayrıntılı hale gelen mevzuat düzenlemeleri ve yabancı hukuk sistemleri ile girift hale gelen düzenlemeler şirket ve işletmelerin her an hukuki danışmanlığa ihtiyaç duymasına neden olmuştur. Günümüzde, hukuki danışmanlık hizmeti almak artık bir ihtiyaçtan öte zorunluluk haline gelmiştir. Amacımız; şirket yöneticilerine ihtiyaç duydukları “her an” hukuki yardım sağlamaktır. Çünkü şirketlerin piyasa politikalarını, projelerini ve işlerini yürütürken yasal düzenlemelere uygun olmasını sağlarsak; doğabilecek hukuki problemlerin yargısal yollarla çözülmesinden daha uygun maliyetli hukuki hizmet sağlamış oluruz.

Ticari Sirketlere Hukuki Danismanlik

Şirket yöneticileri ve işletme sahiplerinin, kendileriyle alakalı olan hukuki alanda “bilmemek” gibi bir gerekçeyle sorumluluktan kurtulmaları mümkün değildir. Bu sebeple; işçi istihdamı-özlük işlemleri, vergi hukuku, ticari sözleşmeler, tazminat hukuku, rekabet işlemleri ve kamu ihalelerinde hukuki danışmanlık hizmetinin koruyucu ve önleyici şekilde müvekkillere temin edilmesi önemlidir.

Şirket yöneticilerinin, diğer piyasa yatırımcıları veya idari otoritelerle olan ilişkilerinde hukuki denetim ve danışmanlığını yapmak; gerektiğinde temsil işlemlerini yürütmek beklenmedik durumlarla karşılaşılmasının önüne geçmektedir. Bu hukuki süreçte; muhtemel veya anlık sorunları tespit etmek, sorunların yasal analizini yapmak, çözüm analizlerini yöneticilere sunmak temel görevlerimizdendir.

Ticari Şirketlere, Holdinglere Ve İşletmelere Hukuki Danışmanlık Yöntemleri Nelerdir?

Hukuki Organizasyon

Yöneticilerle; şirketin genel işleyişini, çalışanlarıyla veya başka işletmelerle olan ilişkilerini, kamu idareleriyle olan meselelerini hukuki gözlem yoluyla organize etmek, yeniden yapılandırmak.

Yönetimsel İşler

Ortaklık sözleşmesinin yorumlamak ve yürütülmesine, sermaye payların devir işlemlerine, ortakların şirketten bilgi alma ve inceleme haklarının sağlanmasına, toplantıya çağrı ve gündemlerinin belirlenmesine, idari kurumlardan işletmeleriyle ilgili izinlerin temininde, şirket temsil işlemlerinin hukuki gözetimine yardımcı olmaktır.

Üretim ve Pazarlama

Üretim sürecinde; hammadde ve hizmet alım sözleşmelerinin hazırlığına, marka ve patente ilişkin fikri mülkiyet kayıtlarının yapılmasına, alım-satım sözleşmelerinde çıkarlarını korumalarına, taşınmaz kira sözleşmelerinin hazırlığında yardımcı olmaktır.

Ticari Sirketlere Hukuki Danismanlik 1

İşçilerle İlgili Yönetim, Özlük Dosyaları ve Davaların Takibi

İş hukuku ve sigorta mevzuatından kaynaklanan; ücret, çalışma saati, izin, maaş hacizleri, işçi sözleşme feshi ve tazminat hesapları konusunda ileride karşılaşacakları davalarda yönetime yardımcı olmaktır.

Şirket yöneticilerinin ve işletme sahiplerinin, zorlu piyasa şartlarında rakiplerinin gerisinde kalmamaları için çalışanlarıyla ilgili meselelerde önleyici ve koruyucu hukuki danışmanlık almaları ileride doğabilecek davaların önüne geçerek; müvekkillerimizin üretim ve ticari faaliyetlerine odaklanmalarını, eforlarını bu işlere odaklamalarını sağlamaktadır.

Mevcut tazminat davalarında dosyalarını hazırlamak, duruşma takibini ve savunma görevini yürütmek; faaliyetlerini ilgilendiren konularda mevzuat ve idari düzenlemeler noktasında şirket yönetici ve işletme sahiplerini aydınlatmak, haklarına yöneltilen iddiaları hukuken cevaplamak görevimizdir.

Sonuç Olarak, Şirket Yönetiminin Ve İşletme Sahiplerinin Alacağı Önleyici Ve Koruyucu Hukuki Danışmanlık Hizmeti: Şirket, holding ve işletmelerin;

  • Üretim ve kar hedeflerine odaklanmalarını, 
  • Karmaşık piyasa düzenlemeleri içinde emin adımlarla ilerlemelerini, 
  • İleride büyük kayıplar uğramamalarını
  • Şirketin devamı için rakip firmaların gerisinde kalmamalarını,
  • Sözleşmelerinde hukuki çıkar ve ilkelerini korumalarını,
  • Hukuki çekişmelerin sağlıklı bir şekilde çözülmesini sağlamaktadır.